مالتیتول

مالتیتول:
مالتیتول یک قند الکلی است که به طور طبیعی در بعضی از میوه ها و سبزیجات یافت شده و به عنوان کربوهیدرات در نظر گرفته می شود. مالتیتول سنتتیک یک قند مصنوعی است که به جای شکر در تولید خوراکی‌هایی با کالری کمتر جهت حفظ سلامتی افراد در صنایع غذایی مورد استفاده قرار می گیرد.
علاوه بر قدرت شیرین کنندگی ، مالتیتول و سایر قندهای الکلی به حفظ رطوبت مواد غذایی کمک کرده و از قهوه ای شدن آنها جلوگیری می کنند. این ماده در داروسازی نیز کاربرد دارد و برای بهبود طعم شربت های دارویی مورد استفاده قرار می گیرد.
قیمت خرید و فروش مناسب پودر مالتیتول سبب شده به عنوان طعم دهنده ، فرمولاسیون کمکی ، جاذب رطوبت ، شیرین کننده مغذی ، تثبیت کننده ، قوام دهنده و بهبود دهنده سطح و بافت مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد.
این قند باعث طعم بد دهان پس از مصرف نمی شود و برای کاهش وزن و مدیریت دیابت می تواند به شما کمک کند. مالتیتول برخلاف سایر قندها و شیرین کننده ها توسط باکتری‌های موجود در دهان قابل استفاده نیست بنابراین باعث پوسیدگی دندان ها نخواهد شد. به همین جهت آن را در فرمولاسیون آدامس ، دهان‌شویه و خمیردندان مورد استفاده قرار می دهند.

مونو پروپیلن گلیکول

مونو پروپیلن گلیکول یا MPG مایعی بی رنگ، روغنی، شفاف، بی بو و جاذب رطوبت و محلول در آب می باشد که به عنوان امولسیفایر، نگهدارنده، مرطوب کننده، پایدار کننده و حلال در انواع صنایع غذایی، آرایشی بهداشتی، دارویی و صنعتی استفاده می شود. کاربردهای پروپیلن گلایکول:
پروپیلن گلیکول حلال اصلی در صنعت اسانس است و مهمترین کاربردش در تولید انواع اسانس های مایع و رنگ‌های محلول در روغن کاربرد دارد.
مونو پروپیلن گلایکول نیز مانند گلیسیرین و سوربیتول، مانع از تبخیر رطوبت مواد غذائی می شود و ماندگاری محصول را بالا می برد.
پروپیلن گلایکول در تولید انواع روغن نباتی به عنوان روان کننده چربی دوست کاربرد دارد.
مونو پروپیلن گلایکول در ساخت آدامس آدامس و دراژه به عنوان عامل مرطوب کننده از خشک شدن و سفت شدن جلوگیری می کند.
مونو پروپیلن گلایکول در کیک و کلوچه به عنوان یک مرطوب کننده و پایدار کننده خوب می باشد.

از مونو پروپیلن گلیکول به عنوان ماده ضد انعقاد، تقویت کننده خمیر، امولسیفایر، ماده طعم دهنده، حلال، مرطوب کننده، تثبیت کننده و غلظت دهنده در فرمول های غذایی استفاده می شود

مونو پروپیلن گلیکول در طعم دهنده ها، شکلات ها، آب نبات ها، کارامل ها و محصولات قنادی استفاده می شود. حداکثرمقدار مونو پروپیلن گلیکول برای استفاده در شیرینی سازی 24٪ ، 5/2٪ در فرآورده های لبنی منجمد، 47/9٪ برای طعم دهنده ها، 5٪ در آجیل و محصولات مغزدار و 2٪ در سایر گروه های غذایی است. مونو پروپیلن گلیکول در بسکوییت ها و کیک ها باعث ماندگاری بیشتر این محصولات می شود. از آنها در برابر تخریب اکسیداتیو و از بین رفتن وانیل جلوگیری می کند که از کاربردهای مونو پروپیلن گلایکل است.

مونو دی گلیسیرید

کاربردهای مونو دی گلیسیرید چیست ؟
مونو دی گلیسیرید می تواند کیفیت محصولات غذایی را بهبود ببخشد و پردازش آنها را ساده تر کند. در هنگام تولید مونو دی گلیسیرید ها می توان از چربی های حیوانی یا روغن های گیاهی (سویا ، کلزا ، آفتابگردان ، پنبه ، روغن نارگیل یا نخل) به عنوان ماده اولیه استفاده کرد.
در فرآیند تولید معمولا یک کاتالیزور قلیایی با درجه حرارت بالا برای تهیه ترکیبی از مونو ، دی- و تری گلیسیریدها و مقدار کمی گلیسرول استفاده می شود.
منو دی گلیسیرید خوراکی در طیف وسیعی از غذاهای فراوری شده از محصولات فاقد گلوتن تا نان و کیک، شیرینی ها، بستنی، مارگارین و پنکیک ها یافت می شوند.
منو دی گلیسیرید ها مواد افزودنی مفیدی هستند زیرا به مخلوط شدن روغن ها و چربی ها با آب کمک می کنند. آنها می توانند قوام غذاها را بهبود ببخشند و در کالاهای پخته شده از آنها برای افزایش ماندگاری و بهبود بافت خوراکیها استفاده می شود.