پروپیلن گلیکول

مونو پروپیلن گلیکول یا MPG مایعی بی رنگ، روغنی، شفاف، بی بو و جاذب رطوبت و محلول در آب می باشد که به عنوان امولسیفایر، نگهدارنده، مرطوب کننده، پایدار کننده و حلال در انواع صنایع غذایی، آرایشی بهداشتی، دارویی و صنعتی استفاده می شود. کاربردهای پروپیلن گلایکول:

  • پروپیلن گلیکول حلال اصلی در صنعت اسانس است و مهمترین کاربردش در تولید انواع اسانس های مایع و رنگ‌های محلول در روغن کاربرد دارد.
  • مونو پروپیلن گلایکول نیز مانند گلیسیرین و سوربیتول، مانع از تبخیر رطوبت مواد غذائی می شود و ماندگاری محصول را بالا می برد.
  • پروپیلن گلایکول در تولید انواع روغن نباتی به عنوان روان کننده چربی دوست کاربرد دارد.
  • مونو پروپیلن گلایکول در ساخت آدامس آدامس و دراژه به عنوان عامل مرطوب کننده از خشک شدن و سفت شدن جلوگیری می کند.
  • مونو پروپیلن گلایکول در کیک و کلوچه به عنوان یک مرطوب کننده و پایدار کننده خوب می باشد.

از مونو پروپیلن گلیکول به عنوان ماده ضد انعقاد، تقویت کننده خمیر، امولسیفایر، ماده طعم دهنده، حلال، مرطوب کننده، تثبیت کننده و غلظت دهنده در فرمول های غذایی استفاده می شود

مونو پروپیلن گلیکول در طعم دهنده ها، شکلات ها، آب نبات ها، کارامل ها و محصولات قنادی استفاده می شود. حداکثرمقدار مونو پروپیلن گلیکول برای استفاده در شیرینی سازی 24٪ ، 5/2٪ در فرآورده های لبنی منجمد، 47/9٪ برای طعم دهنده ها، 5٪ در آجیل و محصولات مغزدار و 2٪ در سایر گروه های غذایی است. مونو پروپیلن گلیکول در بسکوییت ها و کیک ها باعث ماندگاری بیشتر این محصولات می شود. از آنها در برابر تخریب اکسیداتیو و از بین رفتن وانیل جلوگیری می کند که از کاربردهای مونو پروپیلن گلایکل است.