سوربات پتاسیم
سوربات پتاسیم در واقع نمک پتاسیم اسید سربیک است و فرمول شیمیایی آن CH۳CH=CH-CH=CH-CO۲K است. این نمک سفید در آب حل میشود و در اصل ترکیبی ضدمیکروبی است. این ماده به شکل پودر وجود دارد و مادهای پایدار است،
نحوهی پیدایش سوربات پتاسیم
سوربات پتاسیم برای نخستین بار در یکی از کوههای آمریکا پیدا شد. گرچه این ماده در برخی از انواع توتها به صورت طبیعی به وجود میآید، ولی تقریباً تمام اسید سوربیک که از آن سوربات پتاسیم مشتق میشود، به صورت صنعتی تولید میشود.
کاربرد سوربات پتاسیم در مواد غذایی
سوربات پتاسیم ضدکپک است و کاربردهای گوناگونی در مواد غذایی، نوشیدنیها و محصولات آرایشی و بهداشتی دارد. کاربرد اصلی مادهی سوربات پتاسیم در مواد نگهدارندۀ غذایی است و باعث افزایش مدت زمان استفاده مواد غذایی و مانع رشد قارچ و کپک میشود. سوربات پتاسیم را میتوانید در بسیاری از مواد غذایی معروف پیدا کنید. این مادهی نگهدارنده ویژگیهای مواد غذایی مانند طعم، بو یا ظاهر آن را تغییر نمیدهد و نکتهی مهم این است که در دمای اتاق به فعالیتش ادامه میدهد. این ماده در مواد غذایی گوناگونی مانند موارد زیر استفاده میشود:
- مواد پختهشده
- کمپوتها و سبزیجات کنسرو
- پنیر
- گوشت و میوهی خشکشده
- بستنی
- نوشیدنیها و آبمیوهها
- ماست و غیره