اسانس
اسانس:
مادهای بسیار فرار است که به وسیله یک فرآیند فیزیکی از یک گیاه بو دهنده تولید میشود. اسانسها حالت روغنی دارند. عموماً با نام گیاهی که ساخته میشوند، عنوان میشوند.
اسانسها و سایر مواد معطر گیاهی به وسیله روشهای مختلفی همچون: استخراج با فشار سرد، تقطیر، استخراج بهوسیله حلال، تقطیر در شرایط خلأ، بهوسیله مایکروویو، خیساندن و استخراج با روغنهای جاذب از مواد گیاهی استحصال میشوند.
کاربرد اسانسها:
بیشتر کاربرد اسانسها به طور مستقیم به عنوان مواد اولیه در تولید ترکیبهای طعمدار و خوشبوکنندهها استفاده میشوند.
اسانسها و ترکیبهای آنها به طور مستقل در صنایع مختلف نیز مصارف زیادی دارند، از جمله:
- کاربرد اسانسها در صنعت عطرسازی (تهیه ادکلن، عطرهای مختلف و اسپری)
- کاربرد اسانسها در صنایع بهداشتی (خوشبو کنندهها، بهبود مزه خمیر دندان، تهیه صابون، کرم و ضد عفونی کنندهها)
- کاربرد اسانسها در صنایع غذایی مثل اسانس پرتقال، اسانس سیب ، اسانس آلبالو و…
- کاربرد اسانسها در صنایع مختلف (چرم سازی، لاستیک، خوشبوکننده های صنعتی، لوازم التحریر)
کاربرد اسانسها در صنایع غذایی:
اسانسها به عنوان طعمدهندهها و عطردهندهها در محصولات غذایی مختلف از جمله نان، کیک، شیرینی، بیسکویت، آدامس، نوشیدنیهای غیرالکلی، پودرهای نوشیدنی و محصولات لبنیات استفاده میشوند. همچنین اسانسها برای افزودن طعم و عطر به نوشیدنیهایی مانند چای، قهوه، عصارهها، نوشابهها و آبمیوههای طبیعی و مصنوعی استفاده میشوند.
توجه :
بعضی از اسانسها که بو و طعم مطبوعی دارند، برای ساختن عطر و ادویه و خوش طعم کردن داروها بهکار میروند؛ مانند نارنج، لیمو، زنجبیل و دارچین. همچنین در خوش طعم کردن غذا، شیرینی و نوشابههای غیرالکلی و سرانجام در صنعت تنباکو و فرآوردههای آرایشی بهکار برده میشوند.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.