سوربات پتاسیم
سوربات پتاسیم
سوربات پتاسیم ، نمک پتاسیم اسید سوربیک است که به عنوان ماده نگهدارنده و افزودنی غذایی با شماره E202 در صنایع غذایی استفاده می شود. به طور کلی این ماده سنتتیک و فاقد گلوتن است.
نحوهی پیدایش سوربات پتاسیم
سوربات پتاسیم برای نخستین بار در یکی از کوههای آمریکا پیدا شد. گرچه این ماده در برخی از انواع توتها به صورت طبیعی به وجود میآید؛ ولی تقریباً تمام اسید سوربیک که از آن سوربات پتاسیم مشتق میشود، به صورت صنعتی تولید میشود.
ویژگیهای سوربات پتاسیم:
- ظاهر
یک پودر سفید بلوری ، دانه ای یا گرانولی / گلوله ای با طعم و بوی خنثی است که به سادگی آب را جذب می کند و در صورت قرار گرفتن در معرض هوای مرطوب منقضی میشود.
- انحلال پذیری
این ترکیب در آب و اتانول محلول است. از آنجا که حلالیت اسید سوربیک در آب بسیار کم است (۰.۱۶ گرم در ۱۰۰ میلی لیتر در دمای ۲۰ درجه سانتیگراد) ، به همین دلیل، معمولاً نمک پتاسیم محلول آن ساخته میشود – سوربات پتاسیم (محلول ۶۷.۶ گرم در ۱۰۰ میلی لیتر در دمای ۲۰ درجه سانتیگراد) یک ماده نگهدارنده در صنایع غذایی است.
- PH
اثر ضد میکروبی آن در بازه وسیعی از pH از ۳.۰ تا ۶.۵ است و در شرایط اسیدی با مقدار pH کمتر از ۵-۶ بهتر عمل میکند. در واقع با کاهش PH فعالیت آن افزایش مییابد.
کاربرد سوربات پتاسیم در مواد غذایی
سوربات پتاسیم ضدکپک است و کاربردهای گوناگونی در مواد غذایی، نوشیدنیها و محصولات آرایشی و بهداشتی دارد. کاربرد اصلی مادهی سوربات پتاسیم در مواد نگهدارندۀ غذایی است و باعث افزایش مدت زمان استفاده مواد غذایی و مانع رشد قارچ و کپک میشود. سوربات پتاسیم را میتوانید در بسیاری از مواد غذایی معروف پیدا کنید. این مادهی نگهدارنده ویژگیهای مواد غذایی مانند طعم، بو یا ظاهر آن را تغییر نمیدهد و نکتهی مهم این است که در دمای اتاق به فعالیتش ادامه میدهد. این ماده در مواد غذایی گوناگونی مانند موارد زیر استفاده میشود:
- مواد پختهشده
- کمپوتها و سبزیجات کنسرو
- پنیر
- گوشت و میوهی خشکشده
- بستنی
- نوشیدنیها و آبمیوهها
- ماست و غیره
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.