پیروفسفات سدیم
پیروفسفات سدیم:
در میان انواع نمکهای معدنی پرکاربرد، پیروفسفات سدیم یکی از شناختهشدهترین ترکیبات به شمار میرود. این ماده از اتصال دو جزء اصلی، یعنی یونهای سدیم و گروه پیروفسفات تشکیل شده و به عنوان منبعی غنی از فسفر شناخته میشود. پیروفسفات سدیم نهتنها یک ترکیب شیمیایی مهم، بلکه یک ماده مغذی در صنایع مختلف بهویژه صنایع غذایی و دارویی محسوب میگردد.
فرآیند تولید این ترکیب شامل دو مرحله اصلی است. در مرحله نخست، اسید فسفریک با کربنات سدیم واکنش میدهد تا دیسدیم فسفات تولید شود. سپس، این ماده تحت حرارت کنترلشده در دمای مشخص قرار میگیرد تا طی فرآیندی شیمیایی، به پیروفسفات سدیم تبدیل شود.
کاربردهای پیروفسفات سدیم (تترا سدیم پیروفسفات)
- پیروفسفات سدیم یا همان تترا سدیم پیروفسفات، در صنایع غذایی یک عامل پخشکنندگی و یک عامل غلیظکنندگی بوده است و در برخی از مواد غذایی به عنوان یک افزودنی غذایی استفاده میشود.
- سدیم اسید پیرو فسفات باعث کم کردن تشکیل کریستالهای نامطلوب (منیزم آمونیوم فسفات هگزا هیدرات) به وسیلۀ تشکیل کمپلکس با منیزیم به وجود میآید.
- سدیم اسید پیرو فسفات بدلیل تولید کردن گاز کربنیک که در زمان عملیات مخلوط کردن، نگهداری از خمیر و پختن محصولات خمیری و تهیه کردن پیراشکی و نان و بیسکویت دارای اهمیت بالایی بوده است.
دسته ها: مواد اولیه
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.