اسید سیتریک (جوهر لیمو)

اسید سیتریک:

اسید سیتریک، نام دیگر جوهر لیمو است و ماده‌ای ترش مانند و اسیدی است که کاربردهای گسترده‌ای در صنایع غذایی، نوشیدنی، دارویی و آرایشی دارد و به طور طبیعی نیز در مرکبات یافت می‌شود. همچنین به‌صورت تجاری از تخمیر کربوهیدرات‌ها تولید می‌شود. پودر اسید سیتریک برای تقویت طعم و مزه محصولات پخته شده و آشپزی عالی است. اسید‌سیتریک یک ترکیب طبیعی است که در مرکبات، برخی میوه‌ ها و سبزیجات یافت می‌شود.

اسید سیتریک خوراکی معمولاً به عنوان یک افزودنی غذایی و اغلب به عنوان یک عامل امولسیون کننده و نگهدارنده در صنایع غذایی استفاده می‌شود. این ترکیب به بسیاری از غذاهای کنسرو شده و شیشه‌ای اضافه می‌شود تا از بوتولیسم جلوگیری کند.

ویژگی‌های اسید سیتریک:

  • محلول در آب و الکل
  • دارای طعم ترش و اسیدی

تولید طبیعی و صنعتی اسید سیتریک:

در سال 1893، “ومر” توانست میکروارگانیسم Penicillium را کشف کرده و سیتریک را از شکر تولید کند. با این حال، تولید میکروبی آن تا زمان جنگ جهانی اول زیاد طرفدار نداشت؛ زیرا واردات مرکبات ایتالیایی مختل نشده بود.

 

کاربردهای اسید سیتریک در صنایع غذایی

  • تقویت کننده طعم
  • اسیدی کننده: کاهش PHغذاها و نوشیدنی‌ها
  • امولسیفایر: اسید سیتریک دارای خواص امولسیون کنندگی است که آن را برای تولید غذاهای فرآوری شده مفید می‌کند و به تثبیت بافت و جلوگیری از جدا شدن مواد تشکیل دهنده کمک کند.
  • پاک کننده: حذف رسوبات معدنی از تجهیزات و سطوح و همچنین تمیز کردن و ضدعفونی ماشین‌آلات فرآوری موادغذایی

 

دسته ها:
نظرات (0)

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “اسید سیتریک (جوهر لیمو)”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *